10. července 2016

Labužnický králík

400 g králičího masa, 120 ml bílého vína,šťáva z jednoho citrónu, petrželová nať,600 g listů mladých kopřiv nebo čerstvého špenátu,olivový olej, 4 stroužky česneku,400 g brambor,sůl, drcený kmín, zelený pepř
Omytou a osušenou porci králičího masa osolte, opepřete, okmínujte,dejte do pekáčku, podlijte vodou a pečte v troubě dozlatova. Během pečení přelijte výpekem, pokapejte citrónovou šťávou, přidejte víno a před dopečením posypte sekanou zelenou petrželkou. Omyté kopřivy nebo špenát zalijte vroucí vodou, nechte asi pět minut ponořené,kopřivy nechte přejít varem, aby ztratily žahavost, sceďte a nakrájejte nadrobno. Česnek utřete se solí, zamíchejte do špenátu a pokapte olivovýmolejem. Podávejte s vařenými bramborami.

Žádné komentáře:

Okomentovat