10. července 2016

Jelítkový prejt na čocce

300-400 g cocky, sul, 2 porky, 1 petrzel, 1 maly nebo polovina velkeho celeru, 2 mrkve, 2 cibule, 100 g slaniny, 1 jelito nebo primerene mnozstvi jelitoveho prejtu, 5 lzic hladke mouky, 2 lzice oleje
Cocku proplachneme studenou vodou a dame varit asi na 30 minut do mirne osolene vody. Porek ocistime a omyjeme, petrzel, mrkev a celer oloupeme a omyjeme. Vse pokrajime, pridame k cocce a varime dalsich asi 20 minut. Osolime, pripadne opeprime. Cibuli olupeme a spolecne se slaninou nadrobno pokrajime. Slaninu rozskvarime v panvi, pridame cibuli a nechame ji zesklovatet a vse pridame k cocce. V panvi rozehrejeme olej, zaprasime moukou a pridame vytlacene jelito nebo jelitovy prejt. Cocku se zeleninou rozdelime na talire a na ni rozlozime propeceny prejt. Jako prilohu muzeme podavat varene brambory sypane petrzelkou nebo cerstve pecivo a salat z kysaneho zeli.

Žádné komentáře:

Okomentovat