21. března 2012

Hustopečský kotouč

750 g vepřového bůčku, 250 g domácí klobásy, sůl, 3 stroužky česneku, kmín, 50 g tuku, 100 g cibule, 2,5 dl vývaru, 25 g hladké mouky

Vykostěný bůček nakrájíme na plátky, rozklepeme, osolíme, vložíme klobásu, zatočíme a upevníme párátkem. Kotouč potřeme lisovaným česnekem a posypeme kmínem. Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli, vložíme zatočené maso a za občasného podlévání pečeme v troubě doměkka. Kotouč vyjmeme, šťávu vyrestujeme do tuku, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem, provaříme a šťávu přecedíme na kotouče. Podáváme s bramborovým knedlíkem, brambory a zeleninovým salátem.

Žádné komentáře:

Okomentovat