17. ledna 2011

Pečený cheesecake s ricottou a ovocem

50 g rozpuštěného másla, 150 g cereálních sušenek, 500 g sýru riccota, 200 g zakysané smetany , 3 vejce, lžíce medu, 175 g moučkového cukru, 2 lžičky vanilkového extraktu, 275 g čerstvého ovoce (maliny, borůvky, jahody), moučkový cukr,  kůra z jednoho citrónu

Troubu předehřejte na 180⁰C./ Formu o průměru 20 cm (s odendávacím dnem) vymažte máslem. Sušenky rozemelte najemno, smíchejte s rozehřátým máslem, rozprostřete na dno formy a umačkejte. Ricottu, zakysanou smetanu, vejce, cukr, med, citronovou kůru a vanilkový extrakt rozmíchejte ručním mixérem dohladka.Vidličkou rozmačkejte 100 g ovoce a vmíchejte ho do směsi. Poté směs vlijte do formy na sušenkový základ tak, aby směs vytvořila rovnou vrstvu. Pečte 40 – 45 min dokud cheesecake lehce nezezlátne. Po vyjmutí z trouby zakryjte fólií a na teplém místě nechte zchladnout. Poté vložte do ledničky do druhého dne. Nožem objeďte okraje formy a cheesaceke vyjměte.Posypte zbývajícím ovocem a moučkovým cukrem. Pokud nemáte vanilkový extrakt, použijte vanilkový lusk. Rozkrojte ho podélně, semínka nožem vyškrábněte a přimíchejte do ricotty.

Žádné komentáře:

Okomentovat