9. července 2010

Smažená kantonská rýže

200 g rýže, 50 g vařené uzené šunky, 100 g oloupaných krevet - čerstvých nebo z konzervy,3 vejce, 3 mladé naťové cibulky, 50 g zeleného hrášku, 1 polévková lžíce sójové omáčky, sůl, 3 polévkové lžíce oleje na smažení, 500 ml vody na vaření rýže

Rýži opláchneme pod tekoucí vodou. Vaříme v 1 l  vody 20 minut pod pokličkou. Scedíme a odložíme. Cibulky oloupeme, umyjeme a usekáme nadrobno. Vejce rozšleháme se sójovou omáčkou, přidáme polovinu rozkrájené cibulky a pečlivě promícháme. Z této hmoty usmažíme na 1 lžíci rozpáleného oleje tenkou omeletu, zrůžovělou po obou stranách, necháme ji vystydnout a nakrájíme na tenké proužky. Na lžíci silně rozpáleného oleje smažíme 1 minutu osolené krevety, přidáme šunku a zelený hrášek. Smažíme za stálého míchání ještě 2 minuty, přendáme do nádoby s nakrájenou omeletou. Na zbytku oleje za stálého míchání osmažíme rýži se zbytkem cibule.Po 3 minutách stáhneme plamen, přidáme další ingredience a jemně promícháme, necháme ještě 2 minuty na plotně. Podáváme tak, aby všechny části byly zřetelně viditelné.

Žádné komentáře:

Okomentovat