7. července 2010

Pečené plněné papriky se sýrem

6 malých červené/žlutých nebo zelených paprik, 1 lžíce olivového oleje, nakrájená cibule, 1/4 lžičky čili koření, 1/2 lžičky mletého římského kmínu, sůl dle chuti, 1 lžička kuřecího vývaru v kostce, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1 hrnek krátkozrnné rýže, 2 hrnky vody, 300 g okapané kukuřice z konzervy, 2 nakrájené čili papričky z konzervy, 3/4 hrnku nastrouhaného čedaru

Troubu předehřejeme na 180°C. Vršky paprikových lusků se stopkou seřízneme a odložíme. Opatrně odstraníme přepážky a semena, abychom neporušili stěnu plodů.V rendlíku rozehřejeme olej a vmícháme cibuli, čili koření, kmín, sůl, vývar, rajčatový protlak a rýži. Přelijeme vodu a zakryjeme dobře přiléhající pokličkou. Zvolna uvedeme do varu a promícháme. Snížíme teplotu a vaříme zakryté, až se téměř všechna voda vsákne do rýže. Odstavíme a necháme zakryté stát asi 5 minut, až se všechna voda vstřebá a rýže je měkká. Vmícháme kukuřici, čili papričky a 1/2 hrnku nastrouhaného sýra.Papriky naplníme rýžovou směsí, posypeme zbývajícím sýrem a zakryjeme odříznutým vrškem plodu. Narovnáme je na plech a pečeme asi 15 minut. Plněné papriky podáváme teplé s tortillami a zeleninovým salátem.

Žádné komentáře:

Okomentovat