8. července 2013

Zapékaná francouzská cibulová polévka

500 g cibule, 80 g másla,20 g hladké mouky, litr zeleninového vývaru,2 lžíce bílého portského vína, 75 g strouhaného Ementálu, žloutek,2 lžíce smetany,4 plátky francouzské bagety nebo bílé veky

Máslo rozehřejeme a na něm zpěníme cibuli při mírné teplotě a smažíme dozlatova, zasypeme moukou, osmahneme a zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a při mírné teplotě vaříme 15 minut, poté dochutíme portským vínem.Bagetu nebo bílý chléb opečeme z obou stran dozlatova a potom posypeme strouhaným sýrem, který jsme smíchali se žloutkem a smetanou. Polévku nalijeme do misek, položíme na ni bagetu se sýrem a pár minut zapečeme v troubě a ihned podáváme.

Žádné komentáře:

Okomentovat