8. července 2013

Babiččina tymianová polévka

4 malé brambory, kelímek smetany, sůl, tymián, na zahuštění hladká mouka, rostlinný olej, starší chléb

Pokrájíme syrové brambory na malé placaté kousky (čím menší, tím lepší) a dáme rozehřát do hrnce olej. Když je rozpálený, hodíme na něj asi lžičku tymiánu (nebo více). Když nám začne vonět (nesmíme ho spálit), hodíme k němu brambory a trochu je osmahneme. Pak zalijeme vodou a posolíme. Povaříme a když jsou brambory měkké, přidáme celou sladkou smetanu. Zahustíme hotovou jíškou nebo smícháme mouku už se smetanou. Chvilku ještě povaříme a pak podáváme. Na talíři si do polévky ještě krájíme postupně na kousíčky starý chleba, který do sebe nasakuje výbornou chuť polévky.

Žádné komentáře:

Okomentovat