kuře, olej, cibule, mrkev, celer, petržel, sůl, pepř,
bobkový list, jalovec, dva malé protlaky, cukr, malý kečup, česnek,
provensálské koření
noky: 400 g hrubé mouky, 2 rovné lžičky
soli, 1 dl
mléka
Kuře rozporcujeme,
porce osolíme a popepříme. Na dno pekáčku nalijeme trochu oleje, dno pokryjeme
na kolečka pokrájenou cibulí, mrkev, petržel, celer. Na zeleninu dáme
rozporcované kuře, přidáme lisovaný česnek, okořeníme jalovcem, pár bobkových
lístků, malinko pocukrujeme. Na to dáme oba malé protlaky, kečup. Vše zalijeme vodou a
zasypeme provensálským kořením. Přiklopíme a dáme péci do trouby. Jako příloha
se podávají noky, ale může být chleba, těstoviny atd.
Příprava noků: Z výše
uvedených surovin vypracujeme těsto husté jako na lívance a nakapeme
(nastrouhat) do vařící osolené vody. Vaříme od bodu varu 8 -10 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat