4
porce kuřecích prsou, sůl, pepř, 100 g šunky, 50 g sýra, rozmarýn, zelená petrželka,
mouka, 2 vejce, asi 1 dl mléka nebo piva, strouhanka
Celková doba přípravy
40 minut. Doba fritování 6-7 minut. Teplota 170 C.
Každou porci kuřete
opatrně vykostíme, rozřízneme tak, aby vznikla kapsa. Všechny porce naklepeme,
osolíme a opepříme. Šunku nakrájíme na drobné kostičky, sýr nastrouháme
najemno. Sýr smícháme se šunkou, nasekaným rozmarýnem a petrželkou. Směsí
naplníme všechny kapsy. Uzavřeme je párátky nebo zašijeme nití. Jednotlivé
porce obalíme nejprve v mouce, potom ve vejcích smíchaných s mlékem nebo pivem
a nakonec ve strouhance. Tuk ve fritovacím hrnci zahřejeme na požadovanou
teplotu a obalená kuřecí prsa fritujeme dozlatova. Plněná kuřecí prsa podáváme
se zeleninovým salátem a vařenými brambory.
Žádné komentáře:
Okomentovat