kuře,
2 pomeranče, 1/4 l bílého vína, 1/4 l vývaru z kuřecího bujónu, Rama, hladká
mouka na jíšku, sůl
Kuře nakrájíme na
čtvrtky, osolíme, podlijeme vývarem a s kouskem másla dusíme do měkka. Porce
kuřete vyndáme na talíř a do omáčky přilijeme víno, zbytek vývaru, přidáme
trochu nastrouhané pomerančové kůry a omáčku zahustíme jemnou bílou jíškou.
Porce kuřete podlijeme omáčkou, obložíme dílky pomeranče a podáváme s nočky.
Krupicové nočky I.: Z
1/2l mléka, 70g másla a 200g krupice uvaříme hustou kaši a necháme vychladnout.
Pak do ní zamícháme 4 žloutky, sůl, trochu muškátového květu a sníh z bílků.
Lžíci namočenou v rozpuštěném másle vykrajujeme nočky, které klademe do
vymaštěné ohnivzdorné mísy, pokapeme máslem a upečeme v troubě dorůžova.
Krupicové nočky II.:
70 g másla utřeme se 3 žloutky, přidáme 140g jemné krupičky, osolíme a necháme
chvíli odpočinout. Do osolené vroucí vody vykrajujeme lžičkou nočky a občas
zamícháme. Uvařené dáme na mísu, pokapeme rozehřátým máslem a ještě horké
podáváme k porcím kuřete.
Žádné komentáře:
Okomentovat