22. května 2012

Kuře v jogurtové marinádě

kuře (1kg), kousek čerstvého zázvoru, 1-2 stroužky česneku, 2 lžičky koriandru, lžička kmínu,  lžička kurkumy, 1/4 lžičky cayennského pepře, lžička soli,  lžička octa, 350 g bílého plnotučného jogurtu, máslo

Nastrouhaný zázvor a prolisovaný česnek smícháme s mletým kořením a octem. Kuře zbavíme kůže a tuku a rozdělíme na čtvrtky. Jogurt smícháme s připraveným kořením. Kastrol vymažeme máslem. Porce kuřete ze všech stran potřeme silnou vrstvou jogurtové marinády a vložíme do kastrolu. Zakryjeme fólií a necháme v chladničce tři hodiny marinovat. Pak pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů asi 50 minut. Podáváme s rýží, mrkví dušenou na másle a s hlávkovým salátem.

Žádné komentáře:

Okomentovat