Nastrouhaný zázvor a
prolisovaný česnek smícháme s mletým kořením a octem. Kuře zbavíme kůže a tuku
a rozdělíme na čtvrtky. Jogurt smícháme s připraveným kořením. Kastrol vymažeme
máslem. Porce kuřete ze všech stran potřeme silnou vrstvou jogurtové marinády a
vložíme do kastrolu. Zakryjeme fólií a necháme v chladničce tři hodiny
marinovat. Pak pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů asi 50 minut. Podáváme
s rýží, mrkví dušenou na másle a s hlávkovým salátem.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
22. května 2012
Kuře v jogurtové marinádě
kuře
(1kg), kousek čerstvého zázvoru, 1-2 stroužky česneku, 2 lžičky koriandru, lžička
kmínu, lžička kurkumy, 1/4 lžičky
cayennského pepře, lžička soli, lžička
octa, 350 g bílého plnotučného jogurtu, máslo
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat