21. května 2012

Kuře s bylinkovou nádivkou


kuře, sůl
nádivka: 80 g bílé veky, vejce, 4 lžíce šlehačky, 3 lístky máty, pažitka, petrželka, lžíce oleje, mletá sladká paprika, sůl

Kuře uvnitř osolíme, naplníme nádivkou a otvor zašijeme. Osolíme i vně a křídly založíme dozadu. Nohy přivážeme k biskupu. Položíme do pekáče břichem dolů, podlijeme vodou a dusíme přikryté v troubě asi 20 minut. Obrátíme kuře prsíčky nahoru, podle potřeby podlijeme a dopékáme odkryté. Nádivku vyrobíme tak, že veku nakrájíme na kostky, zalijeme smetanou rozšlehanou s vejcem a solí, přidáme olej, usekané bylinky, papriku a lehce promícháme.

Žádné komentáře:

Okomentovat