půl kg listového těsta, 2 vejce, 1/4 kg
kapřího masa, 50 g másla, lžíce kečupu, lžíce červeného vína, lžíce zavařených
brusinek, lžíce hrozinek, lžička cukru, špetka utlučeného pepře, špetka nového
koření, špetka tymiánu, sůl
Maso udusíme na másle, zbavíme kůže a kostí a
jemně pokrájíme. Přidáme ostatní suroviny, promícháme a krátce provaříme.
Listové těsto vyválíme na 3 mm silnou placku, vykrájíme z něho kolečka a z nich
dvě třetiny ještě vykrojíme takže vzniknou věnečky. Na plné kolečko položíme
vždy dvě kolečka vykrojená (věnečky), potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme.
Vzniklou prohlubeň plníme rybí nádivkou. Servírujeme teplé.
Žádné komentáře:
Okomentovat