250
g masa bez kostí, vejce, 2 lžičky solamylu, 50 g sterilované kapie, 2 cibule, strouček
česneku, 3 lžíce oleje, sůl, 1/2 dl bílého vína, lžička sójové omáčky, cukr,
mletý zázvor
Maso nakrájíme přes
vlákno na nudličky, přidáme zázvor, rozšlehané vejce, solamyl a lžíci vody, vše
dobře promícháme. Necháme v chladnu minimálně hodinu odležet. Kapii nakrájíme
na nudličky, cibuli na tenká půlkolečka, rozetřeme česnek. Maso dáme na
rozpálený olej, za stálého míchání smažíme asi 2 minuty. Přidáme cibuli,
smažíme minutu, přidáme česnek, kapii, sójovou omáčku, cukr, zalijeme vínem a
dusíme minutu. Podáváme s rýží.
Žádné komentáře:
Okomentovat