kuře,
3-4 rajčata, 0,5 l suššího vermutu (nejprve 2/3, potom zbytek), 200 g smetany,
3-4 lžíce oleje, strouček česneku, trocha tymiánu, lžička sladké papriky,
špetka cayenského pepře, sůl, pepř
Kuře naporcujeme,
každou porci zaprášíme směsí soli, pepře a papriky. Kastrol vytřeme po dně a po
stěnách česnekem. V kastrolu rozehřejeme olej a na něm do zlatova opečeme porce
kuřete. Přilijeme vermut a pod pokličkou dusíme na středním ohni asi půl
hodiny. Pak přidáme spařena, oloupaná, rozčtvrcená rajská jablka zbavená jader
a přilijeme polovinu smetany, zbytek vermutu, přidáme tymián a cayenský pepř.
Promícháme a necháme na středním ohni čtvrt hodiny bublat. Úplně nakonec kuřata
polijeme zbytkem smetany.
Žádné komentáře:
Okomentovat