600
g drůbežích jater, 3 cibule,zelená paprika, 2 rajčata, sůl, mletý pepř, pálivá
paprika, 2 lžíce oleje, 20 g slaniny, majoránka
sýrové
brambory: 500 g vařených brambor, sůl,150 g strouhaného sýra, 2 dl smetany, 2
vejce, petrželka, 30 g másla
Hrubě pokrájená játra
opečeme na směsi oleje a pokrájené slaniny, přidáme na proužky nakrájenou
cibuli a papriku, osolíme, opepříme a ochutíme pálivou paprikou a podle chuti i
špetkou majoránky. Přidáme na půlkolečka nakrájená rajčata, prohřejeme a
podáváme se sýrovými brambory. Ty mezitím připravíme z vařených brambor,
nakrájených na plátky, které osolíme a promícháme se 150g strouhaného sýra a 2
dl smetany rozšlehané se dvěma vejci a petrželkou. Vše promícháme a zapečeme v
máslem vymazané misce dočervena.
Žádné komentáře:
Okomentovat