vykostěné
kuře, 80 g slaniny, sůl, ořech másla, vývar z drůbků
nádivka:
2 vejce, sůl, muškátový květ, tymián, bazalka, 2 žemle, 1,5 dl mléka, 2 kousky
zelené části pórku vcelku, 2 tenké mrkve, slanina
Vejce rozšleháme se
solí a kořením. Pečivo nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem. Pórek spaříme a
mrkev asi 5 min. povaříme. Slaninu nakrájíme, osmahneme a přidáme k pečivu.
Kuře osolíme. Slaninu na pečení nakrájíme, 2/3 dáme do nádivky, zbytek na dno
pekáče. Maso pokryjeme částí nádivky, doprostřed vložíme mrkev obalenou pórkem,
přikryjeme zbylou nádivkou, stočíme a upevníme jehlami nebo nití. Položíme do
pekáče na slaninu, osmahneme, osolíme, podlijeme vývarem a pečeme. Otáčíme a
podléváme.
Žádné komentáře:
Okomentovat