6 sušených hub šítaké (mohou být i jiné druhy), 2 kuřecí
řízky ( prsa), 4-5 listů pekingského zelí, 50g bambusových výhonků z konzervy,
250g mražených zelených fazolek, kousek čerstvého zázvoru, 1 stroužek česneku,
6 drobných rajčat, 2 lžíce bílého vína, pepř, 2 lžičky Solamylu, 2 dl kuřecího vývaru, 2 lžíce
oleje, 3 lžíce sójové omáčky, špetka cukru
na marinádu: 3 lžíce sójové omáčky, 2
lžíce bílého vína
Houby
namočíme. Kuřecí maso nakrájíme na kostičky o straně asi 1 cm , vložíme do marinády ze
sójové omáčky a vína a necháme asi dvě hodiny marinovat. Pekingské zelí
nakrájíme na čtverečky, tužší žebra odstraníme. Zázvor nastrouháme a česnek
nasekáme nadrobno. Solamyl dobře rozmícháme v 1 lžíci bílého vína. Ve větší
pánvi rozehřejeme 1 lžíci oleje, přidáme zázvor a česnek a zamícháme. Pak
přidáme pekingské zelí a okapané houby. Dusíme asi 2 minuty za stálého míchání.
Zalijeme 4 až 5 lžícemi vývaru a ještě krátce dusíme - zelenina by měla zůstat
křupavá. Pak obsah pánve vyjmeme a rozehřejeme v ní zbylý olej. Do oleje
vložíme marinované kuřecí maso a smažíme asi 1 minutu. Zakapeme zbylým vínem.
Přidáme bambusové výhonky, fazolky a rajčata a krátce smažíme společně. Pak
vmícháme máčený Solamyl a postupně přiléváme zbylý vývar, až je omáčka tekutá a
průhledná. Nakonec dochutíme sójovou omáčkou, pepřem a cukrem. Podáváme s rýží.
Žádné komentáře:
Okomentovat