kuře,
2 cibule, 3 lžíce oleje, sklenka koňaku, 0,5nl červeného vína, 100g anglické
slaniny, 6 žampiónu, 3 stroužky česneku, sůl, pepř, zelenou petrželku
Kuře naporcujeme a
lehce osolíme. Na rozehřátém oleji porce opečeme z obou stran, přidáme nadrobno
nakrájenou cibuli a osmahneme. Pak maso přelijeme koňakem a zapálíme, v
přípravě pokračujeme, až plamínek zhasne. Zalijeme vínem, přidáme nakrájenou
anglickou slaninu, opepříme a dusíme. Podléváme jen maličko, pokud je to nutné.
V závěru přidáme ještě nakrájené žampióny, na plátky krájený česnek, zalijeme
trochou horké vody a dodusíme doměkka. Můžeme zahustit máslovou jíškou. Na
talíři ozdobíme zelenou petrželkou a podáváme s bramborem nebo rýží.
Žádné komentáře:
Okomentovat