6
kuřecích stehýnek
marináda:
1/8 l suchého bílého vína, 4 lžíce vinného octa, 0,5 cibule, 5 snítek čerstvé šalvěje.
Omáčka: 0,2 dl kečupu, lžička medu, 0,2 dl krémovité kysané smetany, 1-2 lžičky
suchého sherry, pepř, sůl
Několik lístečků
šalvěje zasuneme pod kůži na stehýnkách, zbylou šalvěj vaříme s přísadami na
marinádu, necháme vychladnout a maso marinujeme alespoň hodinu v ledničce.
Mezitím si připravíme ze všech přísad omáčku. Stehýnka vyjmeme z marinády,
osušíme papírovou utěrkou, potřeme olejem a opečeme pod rozehřátým grilem
dozlatova (asi8 minut z každé strany). Omáčku podáváme zvlášť.
Žádné komentáře:
Okomentovat