kuře,
1 l kyselé smetany, 100 g másla, 50 g polohrubé mouky, 2 velká zralá rajčata, velká
cibule, polévková lžíce soli, lžička mleté papriky
Očištěné a omyté kuře
vložíme do vařící slané vody a uvaříme. Potom je z vody vyjmeme a rozdělíme na
čtvrtky. Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme osolené, paprikou posypané
uvařené maso a prudce ho ze všech stran opečeme. Pak podlijeme 1 dl vývaru a
dusíme za občasného podlití ještě hodinu. Před dokončením přidáme oloupaná
rajčata a společně 10 minut dusíme. Nato zahustíme šťávu kyselou smetanou, v
níž jsme rozkvedlali mouku, a ještě dalších 7 minut povaříme. Porce kuřete
podáváme polité omáčkou s houskovým nebo kynutým knedlíkem.
Žádné komentáře:
Okomentovat