400
g žaludků, sůl, několik zrnek celého pepře a nového koření, 40 g slaniny,
cibule, lžíce polohrubé mouky, muškátový květ, žloutek, 2 dl smetany, petrželka
Žaludky očistíme,
opláchneme, zalijeme studenou vodou tak, aby byly potopeny, přidáme sůl a
koření a vaříme téměř do měkka. Nadrobno nakrájenou slaninu a cibuli zpěníme,
přidáme scezené a překrájené žaludky, za stálého míchání v trošce prochladlého
vývaru rozmícháme mouku a povaříme 10 minut. Omáčku okořeníme, popř. dosolíme,
zalijeme smetanou se žloutkem a už jen prohřejeme. Doplníme nadrobno nakrájenou
petrželkou. Podáváme s těstovinami nebo dušenou rýží.
Žádné komentáře:
Okomentovat