menší
kuře, kuřecí játra, 1,5 dl husté sladké smetany, 60 g slaniny, 0,5 menší
cibule, lžička mleté papriky, sůl
Očištěné kuře
rozdělíme na 10-12 kousků, slaninu nakrájíme na kostičky, vyškvaříme, přidáme
nastrouhanou cibuli a necháme zpěnit. Na tomto základu opečeme kousky kuřete a
kastrol stáhneme z plotýnky. Vmícháme mletou papriku, sůl, podlijeme 2 lžícemi
vody a dusíme doměkka za občasného obracení kousků. Když je maso skoro měkké,
přidáme kousky kuřecích jater a ještě asi 10 minut podusíme. Kuře zalijeme
smetanou a necháme ji přejít varem. Podáváme s jemnými noky nebo houskovým
knedlíkem.
Žádné komentáře:
Okomentovat