kuřecí
nebo krůtí prsa, sůl, pepř, 120 g mandlí, hladká mouka na obalení, máslo na
smažení, sladká smetana, petrželka, hlávkový salát
Kuřecí nebo krůtí prsa
nakrájíme na centimetrové plátky a lehce nožem tupou stranou naklepeme, pěkně
je osolíme, sůl vetřeme z obou stran. Plátky můžeme opepřit nahrubo umletým
pepřem, a necháme několik minut proležet Mezi tím si připravíme oloupané mandle,
které nakrájíme na slabé plátky a ty v másle upražíme do zlatova. Musíme
počítat s tím, že mandle ještě po odstavení ze sporáku dojdou. Uleželé plátky
masa slabě obalíme v hladké mouce a položíme na pánev do rozpáleného másla.
Opečeme po všech stranách, když je vše dobře propečené dáme na maso upražené
mandle i s máslem a celý pokrm zalijeme sladkou smetanou. Na menším plamenu
dusíme asi tak 4 minuty a maso ryby v této šťávě podusíme, šťáva nesmí být
řídká, pokud je, tak dobu dušení prodloužíme, až se šťáva zahustí. Dáme na
talíř podušené maso, které polijeme smetanovou šťávou, ozdobíme petrželkou a
můžeme obložit několika lístky hlávkového salátu. Jako příloha se hodí nové
brambory uvařené v celku. Po dobrém jídlu nezapomeňte na stejně dobrou kávu.
Žádné komentáře:
Okomentovat