3
kuřecí řízky, cibule, sůl, pepř, sladká červená paprika, polohrubá mouka, 2
vajíčka, voda
Část kuřete nebo tři
kuřecí řízky opláchneme a nakrájíme na malé kousky, cibuli osmažíme na tuku a
přidáme maso, za stálého míchání chvíli opražíme, solí a pepřem ochutíme,
sladkou červenou paprikou zasypeme, zalijeme trochou vody a dusíme, dokud není
maso měkké.
Postup přípravy
halušek: polohrubou mouku, dvě vajíčka, sůl a vodu smícháme a propracujeme tak,
aby nám vzniklo nelepkavé těsto, z prkýnka hotové těsto seškrabáváme nožíkem po
malých kousíčcích do vařící vody nebo propasíruje přes speciální síto s velkými
otvoru. Po vyplavání uvařené halušky vybíráme sítkem. Doba tepelné přípravy je asi 1 hodina.
Žádné komentáře:
Okomentovat