22. května 2012

Kuře v mandlích


400 g kuřecích prsíček, 4 lžíce oleje, 2 bílky, 3 lžíce vína, lžíce škrobu, 100 g mandlí, menší cibule, 50 g pórku, půl lžičky Glutasolu, 2 střední žampióny, špetka strouhaného zázvoru, sůl

Maso nakrájíme na kostičky a promícháme s bílkem, máčeným škrobem a solí. V mírně rozpáleném tuku maso osmahneme a děravou naběračkou vyjmeme. V tuku pražíme spařené a oloupané mandle, přidáme nakrájenou cibuli, pórek a žampióny. Po chvíli přimícháme prsíčka, zakápneme vývarem a dochutíme vínem, Glutasolem, zázvorem a solí. Mírně zahustíme máčeným škrobem a krátce podusíme.

Žádné komentáře:

Okomentovat