2
řízky z kuřecích prsou nebo 4 menší, 4 lžičky plnotučné hořčice, 2 lžíce másla,
50 g strouhané Nivy, 100 g strouhaného ementálu, šťáva z poloviny citrónu, tuk
na pečení, sůl a pepř
Začneme přípravou
sýrového překvapení. Máslo utřeme do pěny, vmícháme strouhanou Nivu a ementál,
ochutíme citrónovou šťávou, a třeme dohladka. Pak dáme vychladit směs do
ledničky. Když pěkně ztuhne, uděláme z ní válečky nebo nakrájíme tenké
hranolky. Kuřecí řízečky rozklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Poté
do řízků vložíme hranolek nebo váleček ze sýrové hmoty, sepneme párátky nebo
speciálním pérkem, a v rozehřátém tuku po obou stranách opečeme. Pak dáme do
předehřáté trouby dopéci. Podáváme s bramborem a kompotem.
Žádné komentáře:
Okomentovat