1,5 kg kapra, 3 dcl bílého sektu, 300 g
karotky, 100 g zelených fazolek, pórek, celerová nať, cibule, 150 g másla, 2
dcl sladké smetany, pepř, sůl
Kapra rozřízneme na hřbetě, odstraníme páteř a
tímto otvorem ho vykucháme a odstraníme žaberní oblouky. Fazolky, karotku a
pórek pokrájíme na malé kousky, osolíme, opepříme, osmahneme na polovině másla,
kapra touto nádivkou naplníme a zašijeme. Osolíme, posypeme nastrouhanou
cibulí, dáme do pekáčku vymaštěného zbytkem másla, podlijeme sektem a půl
hodiny pečeme. Pak kapra přendáme na mísu, omáčku povaříme, zakvedláme do ní
smetanu, přelijeme do omáčníku a rybu s ní podáváme.
Žádné komentáře:
Okomentovat