4
kuřecí stehýnka, 100 g šunky, cibule, kousek másla, olej, hladká mouka,
smetana, hořčice, majonéza, vegeta, mletý pepř, sladká paprika, sůl
Kuřecí stehýnka
vykostíme a kosti dáme vařit na vývar. Do masa uděláme kapsičku a dovnitř
vložíme kousek másla obaleného plátkem šunky. Hladkou mouku smícháme s vegetou,
solí, pepřem a paprikou. Stehýnka v této směsi obalíme a zprudka opečeme na
oleji. Do vymaštěného pekáčku dáme nakrájenou cibuli, na ni vložíme stehýnka a
pečeme asi hodinu. Podle potřeby podlijeme a během pečení přeléváme vypečenou
šťávou. Upečená stehna vyjmeme, výpek zaprášíme zbylou směsí na obalování,
ještě podlijeme vývarem z kostí, povaříme a prolisujeme přes sítko, aby byla
omáčka hladká. Dochutíme smetanou, hořčicí a majonézou, promícháme, ale
nevaříme. Stehýnka na talíři přelijeme omáčkou a posypeme drobně nakrájenou
šunkou. Příloha: vařené brambory nebo bramborové hranolky, zeleninová obloha a
salát z čínského zelí.
Žádné komentáře:
Okomentovat