Kuře i droby umyjeme a
osušíme. Droby vložíme zpět do kuřete, které ze všech stran osolíme, opepříme a
posypeme zázvorem a šafránem. Poklademe na něj kousky másla a pak je vložíme do
vyššího hrnce, přilijeme 3,5 dl vody. Na středním plameni vaříme asi hodinu,
během varu kuře pravidelně obracíme. Po hodině jej vyjmeme z vývaru, rozsekáme
na porce a necháme vychladnout. Mezitím namícháme jednu polévkovou lžíci pálivé
papriky a jednu kávovou lžičku kuminu - římského kmínu (v nouzi stačí i
klasický kmín) s 50g rozpuštěného másla. Osolíme. Omáčkou potíráme jednotlivé
porce kuřete, které pak poklademe na gril a upečeme do zlatova. Vhodnou
přílohou je zeleninový salát.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
23. května 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat