20. května 2012

Nadívané kuře zgödöllö

1400 g kuře (2 ks), 100 g houby, 150 g kuřecí játra, 100 g máslo, 20 g sůl, 3 g mletý pepř, 30 g petrželka, 4 ks houska, 2 dl mléko, 4 ks vejce, 1 g majoránka, 200 g slanina, 0,5 dl olej.

Houby omýt a pokrájet na malé kostičky. Podobně nakrájet i husí játra a oboje osmahnout v polovině množství másla. Okořenit solí, mletým pepřem a petrželkou. Housky namočit do mléka. Žloutky smíchat se zbylým máslem, přidat připravenou směs hub s játry a rovněž dobře vymačkané housky. Okořenit solí, pepřem, majoránkou a vše promíchat. Nakonec přimíchat ušlehané bílky. Kuřata omýt a zvenku i zevnitř osolit. Rukou uvolnit kůži směrem od krku a do uvolněné kapsy mezi kůží a masem vměstnat připravenou náplň. Slaninu nakrájet na tenké plátky a obalit jimi prsa kuřete. Takto připravená kuřata položit do pekáčku a s trochou oleje péci v předehřáté troubě asi 160° dozlatova. Propečená kuřata naporcovat a podávat s čerstvě smaženými hranolky a salátem.

Žádné komentáře:

Okomentovat