Houby omýt a pokrájet
na malé kostičky. Podobně nakrájet i husí játra a oboje osmahnout v polovině
množství másla. Okořenit solí, mletým pepřem a petrželkou. Housky namočit do
mléka. Žloutky smíchat se zbylým máslem, přidat připravenou směs hub s játry a
rovněž dobře vymačkané housky. Okořenit solí, pepřem, majoránkou a vše promíchat.
Nakonec přimíchat ušlehané bílky. Kuřata omýt a zvenku i zevnitř osolit. Rukou
uvolnit kůži směrem od krku a do uvolněné kapsy mezi kůží a masem vměstnat
připravenou náplň. Slaninu nakrájet na tenké plátky a obalit jimi prsa kuřete.
Takto připravená kuřata položit do pekáčku a s trochou oleje péci v předehřáté
troubě asi 160° dozlatova. Propečená kuřata naporcovat a podávat s čerstvě
smaženými hranolky a salátem.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
20. května 2012
Nadívané kuře zgödöllö
1400
g kuře (2 ks), 100 g houby, 150 g kuřecí játra, 100 g máslo, 20 g sůl, 3 g
mletý pepř, 30 g petrželka, 4 ks houska, 2 dl mléko, 4 ks vejce, 1 g majoránka, 200 g
slanina, 0,5 dl
olej.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat