6 porcí kapra, 1/4 l černého piva, 1/4 l
bílého vína, cibule, citrón, 3 hřebíčky, 50 g másla, 2 lžičky sardelové pasty,
lžíce kaparů, 40 g hladké mouky, sůl
Kapra naporcujeme a osolíme. Do hluboké pánve
nalijeme víno, pivo, asi 1/4 l vody, přidáme cibuli se zapíchnutými hřebíčky,
citrónovou kůru, osolíme a vaříme 10 minut. Pak vložíme kapra a zvolna vaříme
15 minut. Na menší pánvi zpěníme 50 g cibule, přidáme sardelovou pastu,
zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme procezeným rybím vývarem, přidáme
usekané kapary, citrónovou šťávu, osolíme a za stálého míchání vaříme 20 minut.
Takto připravenou omáčkou poléváme porce kapra.
Žádné komentáře:
Okomentovat