600 g kapra, 30 g bílých fazolí, 75 g oleje,
malá cibule, 50 g rajčatového protlaku, 3 lžíce červeného vína, citrón, zelená
petržel, sůl
Porce kapra pokapeme citrónovou šťávou a
necháme asi půl hodiny odležet. Osolíme a upečeme na pánvi po obou stranách na
rozpáleném oleji. Předem připravíme marinádu a vařící ji přelijeme na porce
kapra. Příprava marinády : předem uvaříme bílé fazole do měkka, nesmí se ale
rozvařit, scedíme je a necháme okapat. Do rozpáleného oleje po opékání kapra
přidáme na kroužky nakrájenou cibuli, velmi krátce ji zpěníme, aby zůstala
bílá, přidáme rajčatový protlak, bílé víno, uvařené fazole a necháme přejít
varem. Pokrm necháme v chladu alespoň 6 hodin odležet. Podáváme s bílým slaným
pečivem, odobené kolečky citrónu a zelenou petrželí.
Žádné komentáře:
Okomentovat