30. dubna 2013

Zvěřinová polévka

odřezky a kosti ze zvěřiny, 5 bobkové listy, 3 celého pepře, 5 hrnků vody, 3 kuličky nového koření, cibule, 2 stroužky česneku, 0,5 hrnku hub, plátek uzeného sýra, 0,5 hrnku kořenové zeleniny, lžíce sádla, pepř, sůl

Maso a kosti vložíme do studené vody, přidáme pepř, nové koření, sůl, celou cibuli a celé stroužky česneku. Vaříme, až je maso měkké. Polévku přecedíme. Maso nakrájíme na malé kousky a vložíme je zpět do vývaru. Houby nakrájené na plátky a zeleninu na kostičky osmahneme na sádle, přidáme do polévky a ještě krátce vaříme. Do hotové polévky zamícháme strouhaný uzený sýr.

Žádné komentáře:

Okomentovat