1 l drůbežího vývaru (i z kostky), 300 g pórku, 500 g brambor, cibule, 250 ml sladké smetany, špetka strouhaného muškátového oříšku, hrst pažitky, sůl, pepř
Drobně nakrájený pórek (bílou část) a cibuli zpěníme na másle. Zalijeme horkým vývarem, přidáme na kostky nakrájené brambory, posolíme, uvedeme do varu a zvolna vaříme do měkka. Vychladlou polévku rozmixujeme, propasírujeme, přidáme smetanu, dochutíme pepřem a dáme do ledničky na dvě hodiny vychladit. Podáváme ozdobenou zelenou částí pórku a pažitkou. Podle chuti vmícháme muškátový oříšek. V zimě lze podávat také teplou.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
29. dubna 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat