300 g cizrny z konzervy, cibule, 4 stroužky česneku, 200 g lilků, žluté papriky, 200 g zelených fazolových lusků, 200 g mrkve, 300 g rajčat, 4 lžíce olivového oleje, drcený kmín, mletý koriandr, mletá skořice, mletá paprika, zeleninový vývar (bujón), kari koření, mleté chilli
Cizrnu necháme okapat, cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Česnek oloupeme a nadrobno nasekáme, lilky omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostky. Papriku omyjeme, rozpůlíme, vyřízneme semeník a lusk nakrájíme na nudličky. Zelené fazolky omyjeme, očistíme a nakrájíme na kousky dlouhé asi 3 cm. Mrkev rovněž omyjeme, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Rajčata necháme okapat a pak rozkrájíme na kusy o velikosti soust.Ve velkém hrnci rozehřejeme olej a na něm zesklovatíme cibuli. Pak přidáme česnek, kmín, koriandr a skořici a za stálého míchání osmahneme. Přidáme papriku, fazolky a mrkev, osolíme a za občasného míchání vše opékáme zhruba 5 minut. K zelenině přidáme mletou papriku, rajčata, cizrnu a litr vody. Pak vmícháme zeleninový vývar, kari a chilli koření a vše asi 20 minut vaříme. Před podáváním ještě podle potřeby osolíme a opepříme.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
30. dubna 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat