7. března 2013

Salát se zeleným chřestem


250 g makarónů, polámaných, sůl, pepř ,500 g zeleného chřestu ,2 pevná masitá rajčata ,2 vejce ,malá cibule nebo šalotka ,svazek bazalky, 2 lžíce oleje ,2 lžíce citrónového octa,  špetka cukru

Zatím co vaříme těstoviny „al dente“, očistíme chřest (odkrojíme jen dřevnaté konce, dobře opláchneme) a vaříme v osolené vodě 12-15 minut. Rajčata opláchneme a nakrájíme na  osminky nebo plátky, lehce osolíme. Vejce podle velikosti vaříme 4-6 minut na hniličko. Cibuli usekáme, rovněž tak bazalku. Chřest a těstoviny necháme trochu prochladnout. pak chřest nakrájíme na kousky a s rajčaty a těstovinami upravíme na mísu. Vejce nyní oloupeme, opatrně oddělíme. Bílky rozmačkáme vidličkou. Žloutky promícháme s olejem, octem, cibulí, kořením a bazalkou. Zálivka musí být výrazně ochucena. nyní vmícháme bílky a případně nastavíme 1-2 lžícemi nálevu z chřestu. Dáme na salát. Krém můžeme ochutit ještě česnekem.

Žádné komentáře:

Okomentovat