26. února 2013

Čočkové ragú

250 g čočky, cibule, 4 stroužky česneku, klobása, malý rajčatový protlak, 0,5 cukety, 2 mrkve, 2 rajčata, jarní cibulka, 2 bobkové listy, čerstvá bazalka a petrželka, 125 ml bílého vína, vývar, balsamikový ocet, sůl, olej 

Na oleji si zpěníme cibulku, přidáme na kostičky nakrájenou klobásu, posekané 2 stroužky česneku a chvilku restujeme, aby klobása pustila šťávu. Poté přisypeme čočku ( může být předem namočená), na kostičky nakrájenou mrkev, přidáme bobkový list, rajčatový protlak, podlijeme vínem a necháme trošku vypařit. Pak zalijeme vývarem do výše čočky a dusíme. Podléváme podle potřeby. Asi 10 minut před dovařením vložíme ještě nakrájenou cuketu s rajčaty, jarní cibulkou, zbytkem česneku a osolíme. Nakonec ochutíme balsamikovým octem a vmícháme posekanou bazalku a petrželku.

Žádné komentáře:

Okomentovat