27. února 2013

Cizrnová pasta

350 g cizrny , 3 stroužky česneku, sůl, šťáva z citronu, na špičku nože římského kmínu,150 g tahini (sezamová pasta), snítka petrželky, 1/4 salátové okurky, 2 lžíce olivového oleje, 100 g černých oliv

Cizrnu přeložíme do síta a propláchneme studenou vodou. Necháme okapat a najemno rozmixujeme. Česnek rozetřeme se solí. Vmícháme spolu s citronovou šťávou, římským kmínem a tahini do cizrny, osolíme, přikryjeme poklicí a uložíme asi na 30 min. do chladničky. Petrželku omyjeme, osušíme a otrháme lístky. Okurku omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky.Plátky okurky rozdělíme ozdobně do misek, do středu dáme cizrnovou pastu. Vymáčkneme do ní důlek a pokapeme olejem. Ozdobíme olivami a petrželkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat