8. října 2012

Mátový likér žaludeční

500 g krystalového cukru, 1,25 litru vody, 1,2 litru konzumního lihu, polévková lžíce sušené rozdrcené máty, špetka zeměžluče, hořce, heřmánku, pelyňku, andělíky, kůra z půlky pomeranče, 5 - 8 kuliček jalovce a můžeme také použít na špičku nože chininovou kůru

500 g cukru svaříme v 1 litru vody na sirup. Všechno koření pomalu rozvaříme v 200 - 250 ml vody, necháme ještě vyluhovat až do vychladnutí, pak vývar přecedíme přes jemné plátýnko do lahve se širokým hrdlem, přelijeme líh, láhev dobře uzavřeme a necháme 14 dní na teplém místě uležet. Poté přilijeme cukrový sirup, promícháme a naplníme připravené láhve.

Žádné komentáře:

Okomentovat