31. srpna 2012

Prášková bábovka

12 až 15 dkg tuku, 2 vejce, 20 dkg cukru, balíček vanilkového cukru a dle chuti citron
Kůra se dobře utře. Přidá se ½ kg polohrubé mouky s 1 práškem do pečiva a ¼ l mléka (může být málo přes ¼). Peče se v bábovkové nebo věncové formě. Polovic těsta se může přibarvit kakaem. Při pečení asi po čtvrthodině přiklopit papírem, aby se svrchu nepřipálila. Peče se asi ¾ hodiny. Těsto se může použít na bublaninu, ale musí se dát mléka 3/8 l. Na 2 uzavřené plechy nebo 12 až 15 dkg tuku, 2 vejce, 20 dkg cukru, balíček vanilkového cukru a dle chuti citropekáče. Bábovka je křehčí, dá-li se aspoň polovina hladké mouky a polovina polohrubé, s tukem a cukrem se utřou jenom žloutky, přidá se mléko s polovinou mouky,druhá polovina se vmíchá zároveň se sněhem ze dvou (možno-li ze 3) bílků. Každé práškové pečivo dávat do středně teplé trouby, teprve asi za ¼ hodiny, teplotu zesílit a pekáč přiklopit papírem.

Žádné komentáře:

Okomentovat