31. srpna 2012

Opilé fazole

0,5 l hnědých fazolí (Pinto beans),1,5 l vody,0,35 l piva, 2 lžíce tuku ze špeku, nebo oleje,velká cibule nadrobno,2 stroužky česneku, utřené,3 pálivé papričky nadrobno nasekané nebo nadrobené, 0,5 lžičky mletého nebo drceného kmínu,lžička soli

Namočte fazole přes noc, slijte a znovu zalijte vodou a pivem, aby byly 2 cm pod vodou. Vařte zvolna nepřikryté. P jedné hodině skontrolujte, zamíchejte ode dna a není-li dost vody přilijte vařící vodu. Vařte dalších 30 minut a znovu skontrolujte, eventuelně přidejte vodu. Až fazole změknou, přidejte všechno ostatní a vařte zvolna dalších 15 minut, vodu udržujte jen těsně nad hladinou fazolí. Fazole jsou uvařené když jsou měkké a krémové, nikoli rozvařené, měly by držet svůj tvar. V hrnci bude trochu vody s fazolemi, ale nmá to být stadium polévky. Pokud chcete tekutinu hustší, šťouchněte do nich několikrát mačkačem na bramborovou kaši. Podávejte ihned, nebo přikryjte a držte teplé až jednu hodinu. Také je můžete nechat vychladnout, eventuelně zmrazit a ohřát v mikrovlnce.

Žádné komentáře:

Okomentovat