25. října 2011

Vepřová panenka s fazolovým chilli ragú a rýží ochucenou bylinkami

60 dkg vepřové panenky; cibule; 2 lusky papriky; 2 rajčata; 20 dkg červených fazolí z konzervy; 10 dkg bílých fazolí z konzervy; 15 dkg kečupu; 5 stroužků česneku; 15 dkg kukuřice z konzervy; 40 dkg dušené rýže; 10 dkg dušené divoké rýže; svazek bazalky; svazek petrželové natě; svazek pažitky; sůl; pepř;chilli paprika; olej

Vepřovou panenku nakrájíme na plátky, promačkáme dlaněmi a napíchneme na rožeň. Na každou jehlu počítejme se třemi plátky masa. Osolíme, opepříme a obě strany masa opečeme na rozpáleném oleji dočervena. Připravíme ragú: nadrobno nasekanou cibuli mírně osolíme a osmahneme na oleji. Přihodíme na proužky nakrájené lusky papriky a na kostičky nakrájená rajčata. Ochutíme pepřem, chilli paprikou a vše důkladně povaříme. Přihodíme oba druhy fazolí a přimícháme kečup. Ragú ochutíme nastrouhaným česnekem a nakonec vmícháme kukuřici. Ještě jednou přivedeme k varu.
Připravíme přílohu : Promícháme oba druhy dušené rýže s nadrobno nasekanými lístky bazalky, petrželovou natí a pažitkou. Rýži upravíme na talíři do kopečků, na ně položíme maso na rožni a nakonec k rýži nalijeme fazolové chilli ragú. Ozdobíme lístkem bazalky.

Žádné komentáře:

Okomentovat