25. října 2011

Široké nudle s lesními houbami

40 dkg širokých nudlí; 12 dkg pravých hřibů; 12 dkg lišek; 2 dl smetany; 5 dkg másla; 3 stroužky česneku;1 dl olivového oleje; svazek petrželové natě; sůl; pepř

Houby nakrájíme na plátky a začneme dusit na olivovém oleji. Přidáme celé stroužky česneku rozmáčknuté nožem a nadrobno nasekanou petrželovou nať, osolíme a opepříme. Až budou houby mírně osmahnuté, přidáme máslo. Až se máslo docela rozpustí, směs zahustíme podlitím smetany. Mezitím uvaříme v mírně osolené a vroucí vodě těstoviny. Uvařené a scezené nudle vyklopíme na houbovou směs, důkladně promícháme a necháme chvíli odležet, aby tak těstoviny vsákly omáčku. Před podáváním ozdobíme petrželovou natí a zakapeme olivovým olejem.

Žádné komentáře:

Okomentovat