26. října 2011

Florentská telecí roláda s rýží s rajčaty

1 kg telecí kýty; 50 dkg čerstvého špenátu; 10 dkg másla; 2 stroužky česneku; 4 dkg mouky; 2,5 dl bílého vína; 50 dkg dušené rýže; 4 rajčata; sůl; pepř; muškátový oříšek; svazeček čerstvé bazalky

Na pánvi si rozehřejeme malý kousek másla a orestujeme na něm čerstvé špenátové listy. Osolíme je a okořeníme mletým muškátovým oříškem. Přidáme dva stroužky nadrobno nasekaného česneku.Telecí kýtu rozkrájíme na silnější plátky, maso pak pod fólií naklepeme, promneme a nakonec osolíme. Na maso umístíme orestovaný špenát a uděláme těsně stažené závitky, které spíchneme párátkem. Potom do mouky přimícháme sůl a pepř, závitky v této směsi obalíme a na rozpáleném másle je osmažíme. Až začne maso chytat barvu, vložíme je do hrnce. Šťávu, která po opékání závitků zůstala v pánvi, zalijeme vínem, důkladně povaříme, načež ji horkou nalijeme do hrnce na závitky. Maso pak dusíme pod pokličkou asi 15-20 minut. Rajčata nakrájíme na kostičky a přisypeme trhané lístky čerstvé bazalky. Potom rajčata na oleji orestujeme, osolíme a smícháme s dušenou rýží. Důkladně celé povaříme. Před podáváním závitky nakrájíme na kolečka, která klademe na směs rýže a rajčat. Jednotlivé porce ještě ozdobíme malými koktejlovými rajčátky.

Žádné komentáře:

Okomentovat