12. února 2013

Salát z červené čočky

200 g červené čočky (nebo 100 g červené a 100 g žluté),2 jablka, pórek,100 ml jablečné šťávy,2 polévkové lžíce jablečného octa,2 lžíce olivového oleje,40 g jader vlašských ořechů, hlávkový salát

Čočku vařte asi 10 minut. Pokud máte dva druhy, vařte každý zvlášť. Omytá jablka rozpulte, zbavte jádřinců a nakrájejte na tenké plátky. Omytý pórek nakrájejte na kolečka. Uvařenou čočku nechte okapat. Smíchejte ocet, olej a jablečnou šťávu. Osolte a opepřete. Zálivkou přelijte čočku smíchanou s jablky a s pórkem a nakonec pokrm posypejte sekanými vlašskými ořechy. Salát podávejte na listech hlávkového salátu.

Žádné komentáře:

Okomentovat