12. února 2013

Čočková polévka s pórkem

2 pórky,100 g červené čočky,červená cibule,2 lžíce oleje z klíčků,1,5 l zeleninového vývaru (z kostky), sůl, pepř,kayenský pepř,lžíce balzámového octa,2 krajíce toastového chleba,2 lžíce másla, 200 g kysané smetany

Pórek omyjeme, očistíme a nakrájíme na kolečka. Čočku propláchneme a necháme okapat. Cibuli rozpůlíme a nakrájíme na dílky. V pánvi rozehřejeme olej a cibuli na něm zesklovatíme. Přidáme pórek a čočku a krátce osmahneme. Zalijeme vývarem, přiklopíme a na mírném ohni 15 min. vaříme. Osolíme, opepříme a okořeníme kayenským pepřem a dochutíme balzámovým octem. Z toastového chleba odkrojíme kůru a střídku nakrájíme na malé kostky. V pánvi rozehřejeme máslo a chlebové kostičky na něm osmažíme dozlatova. Polévku rozlijeme do hlubokých talířů, rozdělíme do nich kysanou smetanu a osmažený chléb.

Žádné komentáře:

Okomentovat