19. února 2013

Dušené fazole v cibulové omáčce

500 g zelených fazolí, 4 cibule, 2 lžíce oleje, 2 lžíce nasekané petrželky, 0,5 lžičky soli, na špičku nože pepře, 4 lžíce vinného octa, lžíce másla, 2 lžíce strouhanky

Zelené fazolové lusky očistíme, omyjeme, odstraníme tenká vlákna a přepůlíme.Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Na pánvi zahřejeme olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli a petrželku. Poté vše rozmixujeme, anebo propasírujeme sítem, vložíme do hrnce a přidáme fazolky. Ochutíme solí a pepřem Přilijeme tolik vody, aby fazole byly zakryté cibulovou omáčkou. Přikryté dusíme 30 min. Ochutíme vinným octem. Máslo necháme pozvolna rozpustit na pánvi. Přisypeme strouhanku a za stálého míchání ji necháme zhnědnout. Na talířích posypeme pokrm osmaženou strouhankou.

Žádné komentáře:

Okomentovat