14. listopadu 2011

Karbanátky s ořechy

500 g mletého vepřového masa, 2 lžíce mletých vlašských ořechů,  vejce, sůl, 2 lžičky Vegety speciál, 5 lžic hladké mouky, 7 lžic vody, ¼ lžičky prášku do pečiva

Mleté maso promícháme s ořechy, rozšlehaným vejcem, solí a Vegetou. Necháme ho v chladnu asi hodinu odležet a poté z něj vytvarujeme několik menších karbanátků. Z mouky, vody a kypřícího prášku ušleháme těstíčko a necháme ho chvíli odstát. Nemělo by být příliš husté. Připravené masové placičky namáčíme v tomto těstíčku a smažíme po obou stranách v rozpáleném oleji. Podáváme teplé – například s bramborovou kaší nebo s čerstvou zeleninou v arabském chlebu. 

Žádné komentáře:

Okomentovat